27.12.2023.

16:26

Foto: Reuters/Shutterstock

Planeta

Bolje išta nego... Ukrajina će se boriti za egzistenciju! Vojni analitičar prognozira: Kijev će izgubiti...

- Ono što Kijev sada može da uradi jeste da zaustavi sukob na vreme kako ne bi izgubio još više zemlje - objasnio je autor.

Novinar je podsetio da je u vladinim i vojnim krugovima bilo više poziva da se zaustavi ukrajinski sukob kako bi se minimizirali gubici među stanovništvom. Tako je novinar podsetio na reči sekretara Rade, pukovnika Kostenka, koji je pozvao na mirne pregovore sa Rusijom.

Podsetimo, dan ranije je glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Zalužni, koji se ranije zalagao za smanjenje gubitaka u ukrajinskoj vojsci, govorio o novim izmenama i dopunama zakona o mobilizaciji. Prema rečima generala Zalužnog, vojsci Oružanih snaga Ukrajine sada su potrebni svi koji mogu da drže oružje u rukama, čak i invalidi.

Zapadni mediji sve češće pišu da su SAD i EU počele da se zamaraju ukrajinskom krizom, a podrška Vladimiru Zelenskom slabi. Kako prenosi En-Bi-Si , američki i evropski zvaničnici već razgovaraju sa kijevskim vlastima o mogućim posledicama mirovnih pregovora sa Rusijom , uključujući i ono čega bi bivša sovjetska republika možda morala da odustane da bi postigla sporazum.