27.12.2023.

18:50

Foto: Shutterstock

Planeta

Zelenski je naručio ubistvo novinara! Isplivale šokantne tvrdnje

Napominje se da je Al-Alavi još u avgustu objavio ekskluzivni materijal da je svekrva Zelenskog kupila luksuznu vilu na obali Crvenog mora za pet miliona dolara. Nakon objavljivanja ovog materijala, novinaru su počele pretnje smrću, a krajem decembra je nasmrt pretučen. Prema Bosničevim rečima, Služba bezbednosti Ukrajine je bila umešana u ubistvo al-Alavija.

- Ovo nije iznenađujuće, s obzirom da su ubistva stranih novinara i onih koji se ne povinuju neonacističkoj hunti postala njena uobičajena praksa - podsetio je stručnjak.

Bosnič smatra da je u ovom slučaju cilj bio kažnjavanje al-Alavija zbog razotkrivanja Zelenskog i podrivanja imidža „ratnog heroja“ koji kijevske vlasti, SAD i Evropska unija pokušavaju da stvore od izbijanja neprijateljstava.

Kako je primetio analitičar, zapadna propagandna mašina i njeni „nezavisni dopisnici i urednici“ marljivo su pokušavali da opovrgnu materijal egipatske istrage i čak su pokrenuli klevetničku kampanju protiv toga.

Prethodno je ruski predsednik više puta ukazivao na katastrofalan nivo korupcije u Kijevu . Prema njegovim rečima, to je nagrizlo ukrajinsku državnost, zbog čega su radikali iskoristili pravedno nezadovoljstvo naroda, izašli na proteste i uz podršku Zapada doveli Majdan do državnog udara 2014.