28.12.2023.

20:28

Foto: Reuters/shutterstock

Planeta

Kad se Medvedev oglasi za Ukrajinu i Zapad to znači samo jedno - neprijatelje Rusije čaka pakao! Samo je kapitulacija opcija!

Rusija će u svakom slučaju ispuniti sve ciljeve Specijalne vojne operacije (SVO), dodaje on i napominje da je od 1. januara 2023. godine pola miliona ljudi primljeno po ugovoru u Oružane snage Ruske Federacije.

- Sumanute vlasti u Ukrajini su te koje odbijaju pregovore - naglašava Medvedev, odgovarajući na pitanje „RIA Novosti" o mogućim pregovorima u 2024. godini s obzirom da je Kolektivni zapad potrošio skoro svo oružje i počeo da nagovara kijevski režim da ipak sedne za pregovarački sto.

Cilj SVO ostaje razoružanje ukrajinskih trupa ali i da sadašnje rukovodstvo Ukrajine odbaci ideologiju neonacizma, dodaje Medvedev.

- Uklanjanje vladajućeg banderovskog režima javno nije definisano, ali je najvažniji i neizbežan cilj koji takođe mora biti ostvaren - piše on na Telegramu.

Medvedev ističe da su Odesa, Dnjepropetrovsk, Harkov, Nikolajev, Kijev ruski gradovi, kao i mnogi drugi privremeno okupirani. 

- Svi su još uvek obeleženi žuto-plavom bojom na papirnim kartama i elektronskim tabletima - dodaje.