31.12.2023.

16:17

Foto: Reuters/Shutterstock

Planeta

Počinje konačni obračun u Ukrajini! Nova faza rata samo što nije, Medvedev najavio brutalno spaljivanje od istoka do zapada!

- Mi nismo oni. Mada, neki gad, kao što je Zelenski, spava i sanja da su naše Oružane snage pretvorile centar Kijeva u nešto poput Pojasa Gaze. Tada bi bilo lakše kamčiti novo oružje od svojih gospodara. U petak je ruska vojska nanela ogromu štetu vojnoj i drugoj infrastrukturi neonacističkog režima nastavićemo. A gadovima koji su izdali zločinačko naređenje će goreti zemlja pod nogama. Od zapada do istoka te teritorije koje još kontrolišu - napisao je Medvedev na društvenoj mreži „V kontakte“.

On je, takođe, poželeo brz oporavak ranjenima, a rodbini i prijateljima žrtava snagu.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da je granatiranje Belgoroda „cinični i krvavi zločin“ i da će svi izvršioci i nalogodavci zog zločina biti kažnjeni.

Podsetimo, ukrajinske snage su gađale Belgorod raketama „oljha“ i iz višecevnih bacača raketa češke proizvodnje. Korišćena je zabranjena kasetna municija. U napadu je poginulo 14 osoba, a 108 je ranjeno.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova saopštila je da je Rusija tražila sednicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija zbog ukrajinskog terorističkog napada na Belgorod.