31.12.2023.

20:03

Foto: Shutterstock/Reuters

Planeta

Pao još jedan grad! Ukrajina gori, razapeće Zelenskog! Za gubitak kontrole nad strateškom tačkom neko će morati da odgovara!

- Kao naseljeno mesto, kao tačka strateške odbrane, Marjinka je izgubljena. Zelenski, izgubio grad? Izgubio! Zalužni, ti Sirski, izgubili ste grad, ministre odbrane Umerov - izgubio si grad. Morate li da odgovarate za ovo? Naravno - ogorčeno je rekao Soskin.

Prema rečima eksperta, šef kijevskog režima je obećao da će ukrajinske trupe vratiti Baj,it i druge gradove, ali su kao rezultat toga izgubile još više teritorije. Istovremeno je napomenuo da Zelenski nije uspeo da postigne nikakve pozitivne rezultate za Oružane snage Ukrajine na kraju godine.

- Zelenski i njegova partija Sluge naroda, izneverili su sve što su mogli. Zelenski pokazuje svoju potpunu nesposobnost, nesposobnost. Štaviše, u zemlji je izvršeno potpuno protivustavno oduzimanje vlasti - zaključio je Soskin.

Ministar odbrane Sergej Šojgu, na sastanku sa predsednikom Vladimirom Putinom, saopštio je 25. decembra da su ruske trupe potpuno oslobodile Marinku u Donjeckoj Narodnoj Republici . Šojgu je dodao da oslobađanje Marinke slabi odbranu Oružanih snaga Ukrajine i daje Oružanim snagama dodatne mogućnosti.