31.12.2023.

21:00

Foto: Shutterstock/AP

Planeta

Putin besan kao ris, uskoro kreće lov! Rusi saznali ko je naredio razaranje Belgoroda, niko mu sada neće pomoći!

- Zelenski je lično dao naređenje šefu Glavne obaveštajne uprave Ukrajine Budanovu o masovnom udaru Oružanih snaga Ukrajine na Belgorod 30. decembra. To je izvestio izvor RT-a u snagama bezbednosti - navodi se u poruci.

Izvršilac terorističkog napada bilo je osoblje Narodnog bataljona „Kraken“, precizira izdanje.

Dan ranije ukrajinske trupe su napale centar Belgoroda . Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, Oružane snage Ukrajine su koristile rakete Vilha sa kasetnim delom i češki MLRS Vampir.

Sistemi protivvazdušne odbrane presreli su većinu granata, ali je nekoliko jedinica municije i kasetnih jedinica pogodilo grad. Napominje se da bi, ukoliko bi ove rakete direktno pogodile, posledice bile mnogo teže.

Kako je naglasilo Ministarstvo odbrane, neprijateljska vojska je granatirala u pokušaju da skrene pažnju sa poraza na frontu i isprovocira ruske trupe na slične akcije.

Šef Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine Kiril Budanov dobio je naređenje za masovni udar na Belgorod lično od Vladimira Zelenskog, prenosi TV kanal RT , pozivajući se na izvor u snagama bezbednosti.