31.12.2023.

21:30

Foto: Reuters/Printscreen

Planeta

Novogodišnja klanica u Ukrajini! Šokantan poraz Kijeva, Rusija pokazala zube i nemilosrdno kaznila snage Zelenskog!

Na nekadašnjem glavnom pravcu kontraofanzive Oružanih snaga Ukrajine - na Orehovskom sektoru Zaporoškog fronta, desantne snage, pukovi i brigade ruskog Južnog vojnog okruga nastavljaju aktivnu ofanzivu, nokautirajući ukrajinske snage sa linije Rabotino - Novoprokpovka - Verbovoje.

Ukrajinski vojni analitičari pišu o teškoj situaciji Oružanih snaga Ukrajine.

"Na Orehovskom pravcu ruske trupe su zauzele niz položaja istočno od Novoprokopovke i zapadno od Verbovoja u oblasti širine do 7 km i dubine do 1,8 km. Oružane snage Rusije nastavljaju sa aktivnim jurišnim operacijama", navode ratni dopisnic.

Ukupno, poslednjih dana u pojedinim oblastima napredovanje ruskih trupa dostiglo je 4 km

Generalni štab Oružanih snaga Ukrajine je u jutarnjem izveštaju izvestio da su Oružane snage Rusije izvele 4 napada zapadno od Verbovoja i istočno od Kopanija, sa ciljem da poteraju ukrajinske trupe sa položaja. Večernji izveštaj izveštava o 4 napada na Rabotino.

Prema ruskom Ministarstvu odbrane, ljudstvo i oprema 118. pešadijske brigade i 82. vazdušno-desantne pešadijske brigade Oružanih snaga Ukrajine pretrpeli su velike gubitke u oblastima naselja Rabotino i Verbovoje. Oružane snage Ukrajine su izgubile: do 75 poginulih i ranjenih militanata, 2 borbena oklopna vozila, 3 kamioneta i 2 haubice D-30.