01.01.2024.

10:57

Foto: Prinskrin

Planeta

Šta još će danas da ih zadesi?! Japan isključio dva reaktora, veliki požar guta grad, strahuje se samo od jednog! (VIDEO)

TV kanal NHК navodi da nadležni prikupljaju informacije o stanju nuklearne elektrane Šika. 

Japanska vlada i Кomitet za atomsku energiju formirali su štab za sprečavanje nesreća u nuklearnim elektranama nakon snažnih zemljotresa u prefekturi Išikava.

Za sada nije identifikovana nijedna vanredna situacija u nuklearnim elektranama Кašivazaki-Кariva, Takahama, Oi i Mihama u prefekturi Fukui. Mediji su prethodno preneli da je cunami zabeležen kod najveće nuklearne elektrane na svetu Кašivazaki-Кariva i da je visina talasa bila nešto manje od pola metra.

Lokalni mediji navode da je nakon serije snažnih potresa izbio veliki požar u gradu Vadžima u japanskoj prefekturi Išikava.

Tri jaka zemljotresa pogodila su jutros centralnu japansku perfekturu Išikava u razmaku od 12 minuta, od kojih je najjači bio 7.4 stepena Rihterove skale, prenose japanski mediji. U prefekturi Išikava, manje od sat vremena nakon prvih snažnih potresa, usledila hw serija novih zemljotresa magnitude 4,9 i 5,2 po Rihteru.