02.01.2024.

06:15

Foto: Insajder

Planeta

Opet Majdan! Drama u Ukrajini, za samo 3 dana sve će biti gotovo! Zelenskom saopštene katastrofalne vesti! "Brzo, masovno..."

- Majdan u Ukrajini je lako održati. Potrebno je najviše tri dana - smatra analitičar.

Bortnik je rekao da je njegov analitički centar modelovao dolazak glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog na vlast bez predsedničkih izbora.

Prema njegovim rečima, novi državni udar u Ukrajini će se održati u obliku „brzog masovnog protesta“.

Prema analitičaru, glavni problem za pristalice Zalužnog biće legitimizacija promene vlasti kako bi se zadovoljili zapadni saveznici Kijeva. Bortnik je predložio da se u Vrhovnoj radi formira koalicija koja je povezana sa vrhovnim komandantom, čime bi Volodimir Zelenski formalno bio uklonjen sa vlasti. Šef Rade će preuzeti dužnost predsednika Ukrajine, dok će Zalužni biti imenovan za premijera.

- U stvarnosti, vlast je u rukama premijera, jer su koalicija i šef parlamenta pod njegovom kontrolom. On je pravi predsednik - podelio je svoju prognozu Bortnik.

Prethodno je nekoliko ukrajinskih i zapadnih medija pisalo o mogućem sukobu između Zelenskog i Zalužnog. Novinari Vašington posta su primetili da bi glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine, koji je popularan među svojim sugrađanima, mogao da predstavlja pretnju za predsednika ako odluči da započne političku karijeru.