01.01.2024.

18:15

Foto: telegram.com/printscreen

Planeta

Kazna će biti neizbežna! Moskva oštro poručila Kijevu šta dolazi nakon terorističkog napada na Donjeck

- Oružane formacije ukrajinskih neonacista uz podršku zemalja 'kolektivnog Zapada' nastavljaju da izvode terorističke napade na civilno stanovništvo Rusije. Očigledno je da u njima ne postoji ništa ljudsko. Ne sprečavaju ih ni novogodišnji ni božićni praznici - ocenjuje ruska strana.

Naime, u novogodišnjoj noći Donjeck se našao na meti masovnog napada ukrajinskih snaga – gađan je centar grada i ostala stambena naselja, odnosno objekti civilne infrastrukture.

Poznato je da je u napadima četvoro poginulo i da je preko 14 ljudi ranjeno. Među povređenim ima i novinara koji su u gradu obavljali svoju profesionalnu delatnost, naveli su iz ministarstva.

Moskva poručuje da će svi umešani i odgovorni za napade na Donjeck i druge terorističke napade na ruske teritorije stići neizbežna kazna. Ruski bezbednosni organi pokrenuli su istragu povodom zločina.

- Pozivamo sve odgovorne vlade i relevantne međunarodne strukture da se ograde od akcija i odluka kijevske hunte, da osude njene zločine usmerene na cinično uništavanje civilnog stanovništva. Ukrajinski neonacisti smatraju da je ćutanje odobravanje njihovih postupaka - navodi se u saopštenju.

Takođe, ruska strana upozorava da će zločinački kijevski režim, koji sponzoriše Zapad i koji ga podržava radi napada na Rusiju, jednog dana okrenuti oružje NATO-a protiv samih zemalja Alijanse.