02.01.2024.

23:08

Foto: Shutterstock

Planeta

Pašće još krvi! Hezbolah Izraelu neće oprostiti ubistva komandanta: Pakao koji sledi je nezamisliv

Libanski pokret Hezbolah zapretio je Izraelu odmazdom i kaznom za ubistvo u južnom Bejrutu zamenika šefa politbiroa Hamasa Saleha al-Arora i dvojice komandanata vojnog krila pokreta al-Kasam Brigade, navodi Hezbolah. saopštenje koje je primila RIA Novosti.   

U utorak uveče , Libanska nacionalna agencija izvestila je da je izraelski dron napao kancelariju Hamasa u južnom Bejrutu, ubivši četiri osobe. Kako javlja libanski TV kanal Al Maiadeen, ubijen je zamenik šefa politbiroa Hamasa Saleh al-Aruri. Izraelski mediji javili su da je u eksploziji u Bejrutu poginuo komandant operacija Hamasa u južnom Libanu.

Izražavamo saučešće našoj braći u Islamskom pokretu otpora Hamas, hrabrim borcima brigada Izedin al-Kasam, stanovnicima otpornog Pojasa Gaze, svetog Jerusalima , ranjene Zapadne obale i svim frakcijama i pokretima otpora u Palestini. - navodi se u saopštenju.pokret kao odgovor na ubistvo komandanta Hamasa.

- Smatramo ubistvo Saleha al-Arurija i njegovih mučenika u srcu južnog predgrađa Bejruta ozbiljnim napadom na Liban, njegov narod, njegovu bezbednost, suverenitet i otpor. Takođe sadrži simboličnu političku poruku, ovo je opasan razvoj u toku rata između neprijatelja i osovine otpora. Mi u Hezbolahu potvrđujemo da ovaj zločin nikada neće ostati bez odgovora i kažnjavanja. Naš otpor je veran svojim principima i opredeljenjima, njegova ruka je na obaraču i njegovi borci su na visokom nivou pripravnosti - naglašava pokret.

Hezbolah je napomenuo da bi ubistvo samo „ojačalo otpor u Palestini , Libanu, Jemenu , Siriji , Iranu i Iraku sa verom u njihovu stvar“.