07.01.2024.

06:15

Foto: Fotoilustracija

Planeta

(VIDEO) Izrael traži od SAD da uđu u rat protiv Irana! Ako Bajden ispuni zahtev, svet čeka neopisiv pakao!

U tekstu koji je napisao za Vall Street Journal, Benet je pokušao da argumentuje da je Amerika dužna da vodi izraelski rat sa Iranom kako bi „zbacila" njihov „režim".

- Iranski režim je u centru većine bliskoistočnih problema i velikog dela globalnog terora, Ipak, neobjašnjivo, skoro niko ga ne dira. Proteklih 45 godina režim je bio izvor beskrajnog rata, terora i patnje širom sveta. Shvatio sam da je dosta. Iransko carstvo zla mora biti srušeno - napisao je Benet. 

Prema Benetu, Iran stoji iza mnogih napada za koje Izrael kaže da se redovno dešavaju duž njegovih granica. Iranski „proksi", kako ih Benet naziva, deluju „na mestima kao što su Liban, Sirija, Irak, Gaza i Jemen".

- Njegove brutalne snage Kuds izvozile su teror širom sveta. Iranski teroristički zastupnici su vodili rat protiv svakog umerenog elementa na Bliskom istoku. Oni su u više navrata napali saudijsku naftnu kompaniju Aramko, Ujedinjene Arapske Emirate, Kurde i Izrael. Najneverovatniji deo: Iran se uglavnom izvukao - kaže izraelski zvaničnik.

Nacionalna bezbednost Izraela zavisi od slabog Irana, kaže Benet

U Benettovom spisu ima mnogo primera stvari koje Amerika može učiniti bolje da zadovolji Izrael u tom pogledu. Te stvari uključuju "osnaživanje domaće opozicije", kaže Benet.

Benet takođe želi da Amerika „osigura kontinuitet interneta tokom nemira protiv režima", kao i da „ojača ŠiranskeĆ neprijatelje" „pojačavanjem sankcija i ekonomskog pritiska".

Prema Benetu, Izrael „ne može i ne treba da to uradi sam". Umesto toga, SAD bi trebalo da „predvode napore", prema Benetu, da osiguraju ispunjenje ciljeva Izraela, uključujući raspuštanje iranske vlade.

- Ovo ne zahteva rat u punom obimu, kao što raspad Sovjetskog Saveza nije bio rezultat totalnog rata. Naprotiv, Sovjetski Savez se raspao zbog unutrašnje truleži u kombinaciji sa spoljnim pritiskom SAD - kaže Benet. 

Ukratko, Benet kaže da SAD moraju da urade ono što Izrael zahteva postavljanjem jasnog cilja „rušenja iranskog zlog režima". Bez obzira na to, Benet veruje da SAD imaju odgovornost da sruše Iran u ime Izraela, što je, kako kaže, „od vitalnog značaja za bezbednost i bezbednost Bliskog istoka - i celog civilizovanog sveta".

Važno je zapamtiti da je Izrael takve stvari govorio i ranije. Još 2002. godine, Benjamin Netanjahu je lagao Ameriku o potrebi da izvrši invaziju na Irak, da bi potom ostavio američke trupe na miru, a da nije poslao nijednu izraelsku trupu režimu Sadama Huseina da pomognu u bici:

Izrael je takođe ranije ubedio SAD da ubiju iranskog generala Kasema Sulejmanija pružajući obaveštajne podatke američkim zvaničnicima koji su Sulejmanija opisali kao „neposrednu pretnju". Kao i sa debaklom u Iraku, Izrael je tada nastavio da ne podržava te napore.

- Naš 'poseban odnos' sa Izraelom je potpuno jednostran poduhvat koji nas izoluje od ostatka sveta - piše Kris Menahan za Information Liberation.