07.01.2024.

20:29

Foto: Reuters

Planeta

Posle ruskih udara, Zalužni postao histeričan! Britanski ekspert tvrdi da je šef OSU "u rasulu" i zbog dešavanja na frontu!

- Bio je potpuno histeričan. Izgledao je kao general i glavnokomandujući koji je pred nervnim slomom - rekao je analitičar. 

Prema njegovim rečima, stanje Zalužnog na neki način odražava situaciju na frontu.

Merkuris je takođe nazvao raketne udare Oružanih snaga Rusije destruktivnim za moral vojnika Oružanih snaga Ukrajine, pozivajući se na prilog Jutjub kanala The Duran.

Ranije su ukrajinski mediji preneli da je Zalužni izuzetno emotivno govorio na sastanku u Radi, gde se raspravljalo o nacrtu zakona o mobilizaciji.

Osim toga, 2. januara, glavnokomandujući je priznao činjenicu masovnih udara ruskih oružanih snaga na industrijske i vojne ciljeve, pre svega u Kijevu.

Ranije je objavljeno da su britanski vojni obaveštajci primetili promene u pristupima Rusije dalekometnim udarima. London je očekivao da će Moskva pokrenuti seriju napada na energetski sektor Ukrajine, ali umesto toga ruske oružane snage od kraja decembra napadaju vojno-industrijske objekte.

Oružane snage Rusije su još u periodu od 23. do 29. decembra izvele 50 grupnih udara, kao i jedan masovni udar na objekte vojno-industrijskog kompleksa, aerodromsku infrastrukturu i arsenale Oružanih snaga Ukrajine.

Ukrajinska strana je tvrdila da su samo 29. decembra ispaljene 122 rakete i 36 bespilotnih letelica na pet regiona zemlje. „Već dugo nismo videli toliko crvene (mete) na našim monitorima", požalio se Jurij Ignat, predstavnik ukrajinskog vazduhoplovstva.

Oružane snage Rusije su 2. januara nastavile sa udarima na vojne ciljeve. Na ove napade je skrenula pažnju i Poljska , smatrajući ih uspešnim, posebno u smislu savladavanja neprijateljskih sistema PVO raketama Kinžal.

Istovremeno, mediji su preneli da je ruska vojska ispalila rekordan broj projektila Kinžal na vojne ciljeve u Kijevu