11.01.2024.

08:16

Foto: Reuters

Planeta

Misterija! Smrt na protestima nemačkih poljoprivrednika! (FOTO)

Prema dosadašnjim saznanjima, ostaje misterija zašto je kamion uleteo u masu - da li je vozač namerno to uradio ili mu je pozlilo. Nesreća se dogodila u sredu u 13:35, na auto-putu severoistočno od Frankfurta, prenosi Bild.

Od siline udara sudarila su se tri kamiona, od kojih je jedan prevozio lož ulje, pri čemu je iscurilo nekoliko hiljada litara, navodi se u saopštenju policije.

Policija nije objavila podatke o ostalim povređenim osobama, a nezvanično se pretpostaljva da su povređene dve osobe. 

Hitna pomoć, vatrogasci i policija, uključujući i spasilački helikopter brzo su stigli na lice mesta, a u toku je istraga o tačnom uzroku nesreće. 

Podsetimo, protesti poljoprivrednika koji traju od ponedlejka, izazvani najavljenim smanjenjem subvencija, napravili su velike probleme u saobraćaju širom Nemačke.

Šef nemačkog Udruženja poljoprivrednika (DBV), Joakim Rukvid, obećao je da će danas pojačati proteste, nakon što su konvoji traktora i kamiona blokirali puteve širom zemlje ranije ove nedelje.

U isto vreme, nemačke mašinovođe započinju su u sredu trodnevni štrajk, zahtevajući smanjenje radnog vremena sa 38 na 35 sati nedeljno za smenske radnike, kao i povećanje plata za 555 evra mesečno i jednokratni inflacijski kompenzacioni bonus od 3.000 evra.

Nacionalna železnička kompanija Nemačke Dojče ban ponudila je fleksibilnije radno vreme u zamenu za smanjenje plate, prenosi Rojters.

Štrajk će prisiliti Dojče ban da se pridržava reda vožnje za vanredne situacije i ta kompanija je saopštila da će obustava rada uticati na putovanja miliona ljudi i podsticati ih da otkažu ili odlože sva putovanja koja nisu neophodna.