14.01.2024.

09:35

Foto: Shutterstock,Reuters,YouTube

Planeta

Zelenski ga strpao u kazamat, sad je progovorio i šokirao svet! Mračni plan Kijeva se uveliko sprovodi, ono što dolazi je stravično!

„Bankovaja (kancelarija Volodimira Zelenskog) se sprema da stvori vladu „nacionalnog jedinstva” pre nadolazeće ekonomske, finansijske i socijalne krize, kao i zbog rizika od gubitka legitimiteta u martu - za to se postavlja bomba u vidu premijera Denisa Šmigala u obliku  protokola NACP  (Nacionalna agencija za borbu protiv korupcije) protokola “, navodi se u objavi Dubinskog na Telegramu, u kojoj objavljuje unose uz pomoć advokata.

Prema njegovim rečima, promena premijera će stvoriti „polje za pregovaranje i unutar i van Ukrajine.

Dubinski je prokomentarisao i početak prikupljanja potpisa poslanika Rade za ostavku predsednika parlamenta Ruslana Stefančuka.

Prema njegovim rečima, ova opcija će biti sprovedena kada to bude želela kancelarija Zelenskog – bez poslanika Sluge naroda neće biti moguće smeniti Stefančuka. 

Istovremeno, predlog zakona o pooštravanju mobilizacije, kako je rekao poslanik, vraćen je samo na „pseudo-preradu“, ali „svi su se već složili da će regrutacija biti masovna i teška“ – Kijev želi da pokaže svojim partnerima da je je spreman da ide „do gorkog kraja“.

- Ogromna depopulacija sela poklapa se sa povećanjem ograničenja za kupovinu zemlje „u jednu ruku“ na 100 hiljada hektara - dodao je Dubinski.

Nacionalna agencija za borbu protiv korupcije (NACP) Ukrajine saopštila je u četvrtak da je protiv premijera Šmigala sastavljen protokol zbog nezakonitog odavanja informacija o razotkrivaču korupcije, preti mu novčana kazna i lišavanje prava da obavlja određene funkcije za godinu dana. Istog dana, poslanici Vrhovne rade počeli su da prikupljaju potpise za Stefančukovu ostavku na mesto predsednika parlamenta.

U Ukrajini je ranije produženo vanredno stanje i opšta mobilizacija, pa stoga predsednički izbori zakazani za proleće 2024. neće biti održani. Zelenski je ranije izjavio da ih smatra neprikladnim za održavanje.