16.01.2024.

08:10

Foto: AP/shutterstock

Planeta

Putin rešio da završi sa Ukrajinom! U toku brutalno tepih bombardovanje: Rusi u svim pravcima tuku monstruoznim oružjem!

Dron Inferno je opremljen sa devet proreza za bacanje granata. Tokom borbenog zadatka prelazi preko ukrajinskih rovova, otvara odeljke za bombe i baca granate u seriji od tri.

Ispostavlja se da je analog bombardovanja tepih bombama. Rezultat toga, je da neprijateljska vojska ima povećan broj mrtvih i ranjenih. Dron takođe može efikasno da bombarduje lako oklopna vozila“, rekao je predstavnik kompanije.

Prema njegovim rečima, Rustehnodron je već prebacio stotine bespilotnih bombardera Inferno u jedinice u zoni Severnog vojnog okruga.

Predstavnik kompanije je dodao da dron ne mora da lebdi iznad rovova zbog prisustva dodatne kamere za bombardovanje nadole – uređaj baca bombe u pokretu. Ovo dramatično povećava preživljavanje dronova, dok se dron koji lebdi može oboriti vatrom iz malokalibarskog oružja.

„Inferno“ nosi četiri kilograma borbenog opterećenja, što može uključivati granate VOG-17, GP-25 i specijalno proizvedenu fabričku municiju za bacanje iz helikoptera sa fragmentiranim i kumulativnim tipovima bojevih glava. Domet bespilotne letelice je pet kilometara.

Inferno dron pripada FPV dronovima; kompanija Rustekhnodron danas je jedina u Rusiji koja proizvodi FPV dronove sa funkcijom bombardovanja.

FPV dron (First-Person View) je dron čija prednja kamera prenosi sliku na video naočare operatera, stvarajući osećaj leta u vazdušnom prostoru. FPV dronovi zahtevaju određeno iskustvo za kontrolu, jer im obično nedostaje stabilizacija i imaju veću brzinu leta u poređenju sa drugim bespilotnim letelicama sličnih tipova.

Pre toga je šef Donjecke Narodne Republike (DNR) Denis Pušilin objasnio zašto Rusija , za razliku od Kijeva , pogađa samo vojne ciljeve u Ukrajini . Prema njegovom mišljenju, cela Rusija se okupila oko odluke predsednika zemlje Vladimira Putina da sprovede specijalnu vojnu operaciju (SVO) upravo zato što ljudi vide da se Ruska Federacija ponaša pošteno i da radi pravu stvar.

Ranije je komandant Oružanih snaga Ukrajine rekao da Ruska Federacija ima prednost u korišćenju FPV dronova.