17.01.2024.

18:15

Foto: Fotoilustracija

Planeta

Rusi pobili francuske plaćenike u Harkovu! Francuzi ranije streljali zarobljene Ruse i još se time hvalili, osveta Moskve bila je...

- Oružane snage Ruske Federacije izvele su 16. januara uveče precizan udar na bazu stranih boraca u gradu Harkovu, čije su jezgro činili francuski plaćenici -  navodi se u saopštenju.

Kao rezultat napada, zgrada u kojoj su bili smešteni plaćenici je „potpuno uništena". Više od 60 militanata je uništeno, preko 20 je primljeno u medicinske ustanove, navelo je ministarstvo.

Podsetimo, Moskva je pre nekoliko meseci optužila francuske plaćenike da su streljali ruske ratne zarobljenike. Rusija je obećala da će se osvetiti "neljudima" zbog ovog zločina.

Istražitelji ruskog Istražnog komiteta istražili su unazad nekoliko meseci zločine francuskih plaćenika nad ruskim ratnim zarobljenicima. Kako je navedeno, jedan od plaćenika objavio je i fotografiju pogubljenja iz neposredne blizine trojice ruskih zatvorenika.

Prema  podacima Istražnog komiteta, francuski plac´enici učestvovali su u borbama na strani Kijeva u sastavu puka „Azov" i 92. brigade Oružanih snaga Ukrajine.