17.01.2024.

21:30

Foto: Clipart/Fotoilustracija

Planeta

'Vampir' u avionu ugrizao stjuardesu, piloti se odmah vratili u Tokio! Horor na letu japanske kompanije All Nippon Airvais!

Let ANA 118 je poleteo sa aerodroma Haneda u Tokiju u 21:47 po lokalnom vremenu i okrenuo se za nešto više od sat vremena, prema sajtu za praćenje letova Flightradar24.

Portparol ANA rekao je za Si-En-En da je muškog putnika privela policija nakon što je avion sleteo u japansku prestonicu. Nisu ga imenovali.

Stjuardesa je zadobila lakše povrede, rekao je portparol, a policijska uprava Tokija odbila je da pruži više detalja o slučaju.

Ovo nije prvi slučaj navodnog ujeda u vazduhu. U 2022, dva putnika su dobila velike novčane kazne zbog udaranja i ujeda posade i drugih putnika na odvojenim letovima američkih prevoznika American Airlines i Delta Air Lines.

Oni su kažnjeni sa 81.950 i 77.272 dolara, odnosno dve najveće kazne koje je Federalna uprava za vazduhoplovstvo ikada izrekla protiv pojedinačnih putnika zbog ponašanja u avionu.

Ovog meseca prijavljeno je nekoliko incidenata lošeg ponašanja i agresije putnika - uključujući let American Airlinesa koji je 3. januara preusmeren na aerodrom u Teksasu nakon što je putnik navodno udario stjuardesu i napao najmanje jednog policajca.