18.01.2024.

13:00

Foto: NYPD Crimestoppers

Planeta

Stravičan zločin! Danima nasumično ubadao ljude po gradu lovačkim nožem! (VIDEO)

Tri napada dogodila su se u sredu ujutru u Springfild Gardensu. Nakon toga, napadi su se dogodili u utorak i 8. januara.

- Imamo neidentifikovanu osobu koja hoda ulicom nasumično bodući ljude lovačkim nožem. Nema povezanosti između napadača i žrtava, čini se da nasumično ubada - rekao je šef patrole NIPD Džon Čel. 

U ovom trenutku nije podignuta nikakva optužnica.

Ubodi nožem, saopštila je policija, počeli su 8. januara. U 18:20, 61-godišnji muškarac izboden je nožem u donji deo leđa u 137. aveniji i 157. ulici. 

- U ovom incidentu, osumnjičeni se zapravo nasmejao žrtvi u lice nakon što ju je izbo nožem - rekao je šef detektiva njujorške policije Džozef Keni. 

U utorak je 34-godišnja žena izbodena u 158. ulici i 134. aveniji dok se vraćala kući s posla.

„Muškarac je iznenada dotrčao iza nje, ona kaže da mislila kako je udarena pesnicom u leđa, ali ubrzo shvatila da je ubodena u desnu stranu - rekao je Keni.

U sredu ujutru dogodila su se dva uboda nožem leđa uz leđa u blizini Bulevara Gaja Bruera na 134. aveniji. Žrtve su 41-godišnjak i 74-godišnji muškarac. Starijoj žrtvi pomogao je Brus An, koji u blizini ima radnju za hemijsko čišćenje. 

Peti i poslednji incident dogodio se na Parsons Bulevaru i Arčer aveniji. Žrtva se posvađala sa osumnjičenim zbog sedišta u autobusu. Njih dvojica su potom izašli iz autobusa, a osumnjičeni je žrtvu izbo nožem.