24.01.2024.

18:30

Foto: Društvene mreže/shutterstock

Planeta

Napadnut još jedan ruski region! Oglasili se vojska i zvaničnici: Ostanite smireni

Kličkov je istakao da u napadu nije bilo žrtava. Službe su raspoređene na mesto incidenta kako bi se osigurala bezbednost stanovništva i kako bi organi reda sproveli neophodne mere.

- Prijatelji, zvuci koje ste čuli na nebu iznad Orela rezultat su rada ruskog Ministarstva odbrane. Ostanite smireni. Ujutro je neutralisano više bespilotnih letelica. Službe su raspoređene na mesta incidenta u Železnodorožnom i Severnom regionu kako bi se osigurala bezbednost stanovništva i sprovele neophodne mere od strane organa za sprovođenje zakona. Prema preliminarnim informacijama, povređenih nije bilo. Situacija je pod kontrolom - napisao je Kličkov i naveo uputstvo za izbegavanje ozbiljnih posledica.

Ministarstvo odbrane Rusije je potvrdilo uništenje nekoliko dronova iznad regiona.

- Dežurni sistemi protivvazdušne odbrane presreli su četiri bespilotne letelice iznad teritorije Orlovske oblasti - navodi se u saopštenju ministarstva.

Gradonačelnik grada Orjol Jurij Parahin je saopštio da su usled eksplozija u dva dela grada popucala stakla na višespratnicama i da je situacija pod kontrolom.

- Jutros su bespilotne letelice neutralisane na nebu iznad Orla. Prema preliminarnim informacijama, nema povređenih. Na licu mesta su operativne službe područnih i gradskih jedinica bezbednosti. Preliminarna šteta uključivala je polomljeno staklo u nekoliko visokih zgrada u Severnom i Železnodorožnom okrugu. U toku je utvrđivanje potpune štete. Orlovska uprava formirala je komisiju za vanredne situacije. Zajedno sa kompanijama za upravljanje i teritorijalnim odeljenjima obnoviće oštećene stambene zgrade. Stanovnicima se, po potrebi, nudi smeštaj u privremeni privremeni smeštaj. U stalnom sam kontaktu sa njima - naveo je on i ostavio broj telefona na koji građani mogu da se jave.