29.01.2024.

07:00

Foto: Društvene mreže

Planeta

Veliki proboj! Rusija ruši front, strahovitom ofanzivom gazi sve! Pukovnik SBU saopštio Kijevu alarmantne vesti!

- Rusija će već krenuti u ofanzivu većeg obima. Po godinama vojnika, po količini municije, mi smo sve gori i gori, biće izvesna šansa da se probije front - rekao je ukrajinski oficir.

Starikov smatra da će Rusija ponoviti strategiju koja je ruskoj vojsci donela uspeh u ofanzivi Brusilova tokom Prvog svetskog rata. Ruske trupe će pokrenuti snažne udare u nekoliko pravaca odjednom kako bi razvukli ukrajinske rezerve i postigli taktički prodor. Nakon ulaska u operativni prostor, ruska vojska će u potpunosti srušiti front Oružanih snaga Ukrajine, dodao je pukovnik.

Penzionisani oficir strahuje da kijevsko rukovodstvo ne razume preteću vojnu pretnju.

- Ni zapadne vlasti, ni naše vlasti, ne misle da se zakoni ratovanja ne primenjuju, ali se njihove želje ispunjavaju - žalio se pukovnik Starikov.

Posle velikog neuspeha ukrajinske letnje kontraofanzive, ruske trupe su postigle značajan uspeh u zoni specijalne vojne operacije. Ministar odbrane Sergej Šojgu je krajem decembra izvestio predsednika Vladimira Putina da su jedinice oružanih snaga potpuno zauzele Marjinku. Pored toga, ruski padobranci su zauzeli važne položaje u regionu Zaporožja i učvrstili se na njima, nakon čega su očistili područje od neprijateljskih jedinica.