01.02.2024.

14:17

Foto: Twitter

Planeta

Samo njega nisu napali! Orban podržao farmere na protestu u Briselu (VIDEO)

Orban se sastao se sa poljoprivrednicima koji protestuju u Briselu uoči samita EU o pomoći Ukrajini, u znak podrške onima koji sebe nazivaju "glasom naroda".

- Glas ljudi sa ulice lideri ne shvataju ozbiljno. To je demokratski deficit - rekao je mađarski lider u video snimku objavljenom na društvenim mrežama.

Snimak je zabeležen u sredu uveče i na njemu vidimo Orbana kako šeta među traktorima koji blokiraju ulice Brisela. Potom se rukuje sa demonstrantom... I jedini na skupu nije napadnut!

- U junu su evropski izbori. Potreban nam je novi Evropski parlament. Moramo pronaći nove lidere koji zaista predstavljaju narod - dodao je on tokom šetnje.

"Ljuti farmeri" su uložili pritužbe na prevelike troškove, pravila i birokratiju, ali su ostali voljni da čuju šta lideri EU imaju da poruče na pomenutom samitu. 

Najnoviji briselski samit održava se u pozadini nabujalih protesta evropskih poljoprivrednika. Poljoprivrednici koji su protestovali u četvrtak zakrčili su glavne saobraćajnice Brisela sa oko 1.000 traktora.

Podsetimo, slične akcije dešavale su se širom Evrope tokom većeg dela nedelje, uključujući i Francusku, gde je policija uhapsila više od 90 demonstranata koji su u sredu upali na najveće evropsko tržište hrane južno od Pariza.