04.02.2024.

07:40

Foto: Tviter

Planeta

Šok u Ukrajini! Ruski vojnik neverovatnom akcijom zadivio svet! Ovog nema ni u filmu: Primetio da se sprema zaseda, a onda...

„Tokom marša do određenog područja, Ivan je otkrio naoružanu grupu ukrajinskih militanata duž rute, koja je spremala zasedu“, navodi se u izveštaju.

Kako navodi Ministarstvo, Matjuhin se odmah orijentisao na situaciju i odlučio da prvi napadne neprijatelja.

"Ivan Matjuhin je zajedno sa svojom grupom napravio manevar, otišao u pozadinu militanata i, iznenadivši neprijatelja, uništio deo ljudstva i opreme militanata. Pretrpevši značajne gubitke, ukrajinski militanti su žurno napustili ratište“, dodalo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Ruski vojni resor je naglasio da su Matjuhinove smele i odlučne akcije omogućile da se osujeti nadolazeća zaseda i da se konvoj dovede u ciljno područje bez gubitaka.

Ministarstvo odbrane govorilo je o još jednom heroju specijalne vojne operacije - mlađem vodniku mitraljeske posade Maksimu Lačkovu.

Njegova bataljonska taktička grupa vodila je odbrambenu borbu na području jednog od naselja. Istovremeno, ukrajinske snage su pokušale da zauzmu položaje ruskih jedinica.

„Jedna od granata pala je u blizini mitraljeske posade, usled čega je jedan od vojnika zadobio gelernu ranu. Mlađi vodnik Lačkov, orijentišući se u situaciji, odmah je ukazao prvu pomoć svom saborcu, organizovao njegovu evakuaciju. i nastavio da se bori, uništavajući dva militanta koji su podešavali artiljeriju neprijatelja“, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Tako je ukrajinski napad osujećen, a zahvaljujući Lačkovovim akcijama bilo je moguće spasiti život kolege i sprečiti proboj u odbrani naših trupa, navodi se u poruci.