08.02.2024.

06:15

Foto: Reuters

Planeta

Užas! Zelenski sprema monstruozno naređenje?! Vojnicima se noge odsekle, reke krvi će teći Ukrajinom!

- Ukrajinski vojnici sa kojima sam razgovarao već se plaše mogućnosti da narednog leta dobiju još jedno naređenje za kontraofanzivu, jer znaju kako će to ispasti u sadašnjim okolnostima. Kao i prošle godine - rekao je on.

Repke je takođe napomenuo da Kijev više neće moći da vrati izgubljene teritorije, pošto ukrajinske oružane snage gube u ovom sukobu. Osim toga, dodao je, ruska vojska vrši ogroman pritisak na ukrajinske vojnike.

- Nijedan zdravorazumski stručnjak ne veruje da će Ukrajina moći da vrati teritorije svojim sadašnjim snagama i oružjem. Naprotiv, Rusija ide u ofanzivu - zaključio je on.

Prošle nedelje ruski ministar odbrane Sergej Šojgu održao je konferenciju sa rukovodstvom Oružanih snaga. On je govorio o ofanzivnim uspesima ruskih trupa u januaru – uspele su da napreduju na Kupjanskom, Krasnolimanskom i Donjeckom pravcu i oslobode sela Veseloje, Krahmalnoje i Tabajevka. Prema rečima ministra, ukrajinske oružane snage su već prinuđene da napuste svoje poslednje rezerve da drže odbranu. Prema rečima Šojgua, u januaru su gubici ukrajinske vojske premašili 23 hiljade poginulih i ranjenih ljudi.