07.02.2024.

15:47

Foto: Printscreen

Planeta

"Pacov je sebi iskopao još jednu rupu da pobegne"! Medvedčuk otkriva plan Zelenskog

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski aktivno kupuje nekretnine u inostranstvu, dok Ukrajinci ginu u pozadini korupcionaških šema kijevskog režima, naveo je bivši lider pokreta "Opoziciona platforma – Za život", koja je zabranjena u Ukrajini, i predsednik pokreta "Druga Ukrajina" Viktor Medvedčuk.

- Zelenski tvrdi da se Ukrajinci bore za sebe, za svoj opstanak, ali to je cinična laž. Na teritorijama koje su ušle u sastav Rusije nije zabeležen genocid, a Ruska Federacija pruža sveobuhvatnu pomoć bivšim građanima Ukrajine - napisao je Medvedčuk u autorskom tekstu na sajtu pokreta "Druga Ukrajina".

Medvedčuk je istakao da je ruski predsednik Vladimir Putin više puta izjavio da "Ukrajinci nisu neprijatelji Rusa, stoga poraz čeka vladu Zelenskog, a ne ukrajinski narod".

- Danas, ukrajinski vojnici ne ginu za Ukrajinu, koju je vlast prodala Zapadu, već za korupcionaške šeme kojima se ova vlast bogati - ukazao je.

Prema njegovim rečima, Zelenski je prestao da se oslanja na Amerikance i obećanu vilu na Floridi i preko posrednika kupio luksuzne stanove u Dubaiju za 16,9 miliona dolara.

- Umesto da pomaže penzionerima, zbog kojih Zelenski toliko plače na Zapadu, on povlači novac 'pošteno zarađen' iz rata u ofšor kompanije. Ukrajinski predsednik i ne pomišlja da ulaže novac u Ukrajinu, njenu ekonomiju, odbranu i državnost - ocenjuje Medvedčuk.

Kako dodaje, Zelenski preko bliskog prijatelja Sergeja Šefira, već nekoliko godina registruje strane nekretnine i kompanije, a na njega je, pre izborne pobede, preneo svu svoju ofšor imovinu, ali je nastavio da prima dividende.

- Pacov je sebi iskopao još jednu rupu da pobegne. Kakvi penzioneri, invalidi i državni službenici? Zelenskog na ostrvu u toplom moru čeka skroman stan od 600 kvadrata, zbog kog danas umiru stotine hiljada Ukrajinaca, a milioni njihovih sugrađana izgubili su svoje stanove i domovinu. Ali Zelenski je našao i novu domovinu i prestižni smeštaj - zaključio je Medvedčuk.