07.02.2024.

20:00

Foto: Londonska policija

Planeta

Napadač iz Londona još u bekstvu, bolnice u pripravnosti! Policija: "Mogao bi umreti zbog hemikalija"

Pregledajući snimke sa nadzornih kamera, primetili su da je napadač nekoliko sati nakon napada prešao most Vokshol. To je poslednja poznata lokacija na kojoj je begunac viđen.

Napad se dogodio prošle srede oko 19.25 časova. U bolnicu je zbog zadobijenih povreda prevezeno ukupno 12 osoba, među kojima su deca i policajci. Najteže povređena žena i dalje je pod sedativima u bolnici. Policija je navela da je zbog zadobijenih povreda bila "preslaba da govori".

Imao je pomagače?

Detektivi napad tretiraju kao pokušaj ubistva 31-godišnje žene. Ponuđena je nagrada od 20.000 funti za informacije koje bi dovele do hapšenja Abdula Šokoora Ezedija. Policija ga je opisala kao "opasnog". Nije bio u bolnici, uprkos tome što se činilo da ima teške povrede desne strane lica, ali bolnice su i dalje u pripravnosti.

Policija veruje da je Ezedi imao pomagače koji su mu obezbedili da ostane neotkriven. U ponedeljak je uhapšen 22-godišnji mladić zbog sumnje da je pomagao počiniocu. On je priveden i kasnije pušten uz kauciju dok je policija nastavila istragu.

Istražitelji nisu sigurni koliko dugo je Ezedi poznavao najteže povređenu žrtvu niti da li je sa njom bio u vezi. Ipak, priznali su da je jedan od ključnih zadataka istrage utvrđivanje prirode odnosa između napadača i žrtve.