12.02.2024.

23:00

Foto: Shutterstock/printscreen

Planeta

Rusi su ga "lovili" od 2014. Likvidiran elitni oficir ukrajinskih specijalaca! Pre njega oboren i najbolji pilot Kijeva...

Prema Rogovu, Litjuga je učestvovao u ratnim dejstvima u Ukrajini od 2014. godine. Konkretno, komandovao je grupom specijalnih snaga ukrajinskih oružanih snaga koja je zauzela Balakleju u oblasti Herson.

Ranije je saopšteno da su Oružane snage Rusije uništile dva voza koji su prevozili municiju i opremu za ukrajinske trupe u Kirovogradskoj oblasti. Vozovi su pogođeni uveče 10. februara usled napada na stanicu u Aleksandriji. Ovo je važna tranzitna tačka za ukrajinske trupe, jer kroz nju prolaze železničke rute od  Odese do  Harkova , kao i od  Kijeva do Dnjepra.

Podsetimo, 8. februara je objavljeno da je jedan od najboljih pilota ukrajinskih oružanih snaga Vladislav Rikov oboren u bici iznad Donjecke Narodne Republike (DNR) .

Pre toga je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izvestio da su Oružane snage Ukrajine u januaru izgubile 23 hiljade vojnika i 3 hiljade komada opreme.