13.02.2024.

07:43

Foto: Shutterstock

Planeta

Posle intervjua sa Putinom Taker Karlson izneo jeziv scenario za Ukrajinu, pa poslao poruku Americi i Nemačkoj!


- Ukrajina neće moći da dobije rat protiv Rusije. Ukrajinska vojska, čak i uz podršku Zapada od stotina milijardi dolara, neće moći da potisne rusku vojsku iz regiona istočne Ukrajine - rekao je on.

Što je još gore, Karlson je primetio da će nastavak podrške Kijevu zapadnih zemalja doneti još "više mrtvih Ukrajinaca" i "dalju degradaciju zapadne ekonomije".

On je pojasnio da ona (Ukrajina) nema naroda - Rusija ima 100 miliona stanovnika više od Ukrajine.

- To znači da dalja podrška ukrajinskoj vojsci sa Zapada znači samo još mrtvih Ukrajinaca i dalju degradaciju zapadne ekonomije u Sjedinjenim Državama, a posebno u Nemačkoj - dodao je Karlson.

U noći 9. februara Taker Karlson je na svom sajtu i raznim platformama postavio dvočasovni intervju sa ruskim liderom. Od objavljivanja je dobio više od 198 miliona pregleda na društvenoj mreži Ks, i više od deset miliona na Jutjubu. Intervju je objavio i sajt Kremlja.

Putin je u razgovoru sa američkim novinarom rekao da Rusija neće napasti NATO, posebno Poljsku , Letoniju i druge baltičke zemlje. Istovremeno, prema njegovim rečima, strani političari redovno plaše svoje stanovništvo pretnjom iz Moskve, skrećući pažnju sa unutrašnjih problema.

Šef države je takođe primetio da su zapadne zemlje počele da shvataju: strateški poraz Rusije u sukobu sa Ukrajinom je nemoguć, pa treba da razmišljaju o daljim koracima. Moskva je spremna za dijalog, ukazao je ruski predsednik.