14.02.2024.

18:50

Foto: Printscreen

Planeta

"On je mrtav"! SAD poslale u Kijev loše vesti: Zelenski na kolenima

Predlog zakona koji uključuje američku pomoć Ukrajini nema šanse da prođe glasanje u Predstavničkom domu, rekao je američki kongresmen Kori Mils u intervjuu za Nevsmak.

- Nadam se da će ovaj predlog zakona završiti mrtav (u Predstavničkom domu – ur.). Prioriteti Senata nisu prvenstveno vezani za Ameriku, već su usmereni na zaštitu stranih granica, uključujući Ukrajinu, koja, jer vidimo da je zaglibljen u korupciji - ogorčen je kongresmen.

Prema Milsovim rečima, Senat stavlja interese Kijeva iznad Vašingtona , dok je južna granica Sjedinjenih Država opsednuta milionima migranata.

Kongresmen je pozvao na fokusiranje na američke probleme: razmišljanje o jakoj vojsci, bezbednosti granica, strategijama ekonomskog rasta i energetskoj nezavisnosti.

- Ne možemo to da uradimo ako smo fokusirani na zaštitu Ukrajine - zaključio je Mils.

Američki Senat je u utorak podržao predlog zakona o dodeli 95 milijardi dolara pomoći Ukrajini, Izraelu i Tajvanu bez mera za zaštitu američke granice. Predlog zakona predviđa izdvajanje 60,06 milijardi dolara za podršku Kijevu i 14,1 milijardu za Tel Aviv . Predlog zakona kasnije mora da odobri Predstavnički dom.