15.02.2024.

09:10

Foto: Foto: Shutterstock, PngWing

Planeta

Drama u SAD! Teksas postaje nova Ukrajina?! Situacija na granici izmiče kontroli, kongresmen sprema neverovatan predlog!

- Ako preimenujemo Teksas u Ukrajinu, možda će sadašnja administracija, pa čak i senatori, obratiti pažnju na obezbeđenje granice SAD - precizirao je Roj aludirajući na to što je za Ukrajinu odvojeno triput više novca nego što je trebalo za bezbednost američko-meksičke granice – 60 milijardi dolara naspram devet.

Prema njegovom mišljenju, starački dom koji se zove Senat SAD radi s posebnim žarom kada je reč o trošenju novca američkog naroda na tuđi rat. 

- Upravo to se dešava. Istovremeno, ima li šta ciničnije od toga što republikanci koji su podržali paket za Ukrajinu tvrde da će to pomoći našoj odbrambenoj industriji, da će to stimulisati američku ekonomiju? - istakao je Roj u intervjuu za "Foks njuz".

Upitao je i od kad ekonomski razvoj pokreće finansiranje rata u inostranstvu.

- Svako ko je razuman i vidi šta se dešava na našoj južnoj granici znao bi da ne možete finansirati strane ratove dok je državna granica širom otvorena za kriminalce i teroriste. Ovo je stalni problem - zaključio je kongresmen.