15.02.2024.

14:50

Foto: Reuters

Planeta

Taker doživeo neviđen šok u Moskvi! Cela Amerika bruij o ovome, nije mogao da veruje svojim očima!

- Pitali smo se koliko će sve ovo koštati. Svi koji su kupovali hranu od nas su iz Sjedinjenih Država. A mi nismo obraćali pažnju na cenu, samo smo stavili u kolica šta ćemo jesti tokom nedelje. Kod mene je račun izašao na 104 američka dolara (9.481 rublja - rekao je on.

Dakle, prema Karlsonovim procenama, on bi platio četiri puta više za sličan set proizvoda u Sjedinjenim Državama. Osim toga, novinara je oduševilo prisustvo zapadne robe u prodavnici. On je naglasio da sankcije nisu imale uticaja na dostupnost proizvoda u supermarketima.

- Sve su ovo zapadni proizvodi: Mars, Tviks, Snikers, Milki Vej, Baunti, Žilet, Hals, Mentos. Ne vidim nikakve sankcije - podsmehnuo se novinar.

Karlson je zaključio da bi poseta ruskoj prodavnici mogla da okrene prosečnog Amerikanca protiv njegove vlade jer razotkriva laži Vašingtona .

- Poseta ruskom hipermarketu i prilika da pogledate koje su cene i kako ljudi žive vas radikalizuje naspram našeg rukovodstva. Bar sam ja tako osetio - radikalizaciju - zaključio je.