15.02.2024.

16:07

Foto: Shutterstock/AP

Planeta

Blinken je sada ruski čovek?! Putin to i dokazao, sprema se mega skandal u Americi?!

Šef države je podsetio da je Blinken ranije govorio o jevrejskom stradanju, prenosi Kremlj.

- Nekoliko puta je pričao da su njegovi rođaci, njegov pradeda pobegli iz Rusije od jevrejskih pogroma. U različitim zemljama, u Evropi, SAD, ova tema se stalno otvara sa ciljem da se demonizuje Rusija, da se pokaže kakvi varvari, kakvi nitkovi i razbojnici žive ovde - istakao je ruski lider i dodao:

- U stvari, ako pogledate ono što je rekao aktuelni državni sekretar, ako se pogleda ne na političke slogane, već na suštinu problema, mnogo toga postaje jasnije.

Rusija u je u arhivima pronašla da je pradeda Blinkena koji je napustio Rusku imperiju, rođen u Poltavskoj guberniji, a zatim je živeo i otišao iz Kijeva, rekao je Putin.

Informer

Vladimir Putin priča zašto je Blinken ruski čovek

Postavlja se pitanje da li Blinken veruje da su Kijev i susedne oblasti iskonski ruske teritorije, s obzirom na to da je ranije govorio da mu je pradeda pobegao iz Rusije od jevrejskih pogroma.

- U ovom slučaju, u najmanju ruku, on veruje da tamo nije postajala Ukrajina 1904. godine. Te godine je pradeda gospodina Blinkena otišao iz Kijeva u SAD. Znači nikakve Ukrajine tada nije ni bilo, kaže da je pobegao iz Rusije - priča Putin i ističe:

- Očigledno je gospodin Blinken naš čovek!