16.02.2024.

10:16

Foto: EPA/Shutterstock

Planeta

Rusija došla do šokantog saznanja! Brisel gura Kijev u pakleni scenario, ako ovo počne... A London... Lavrov sve otkrio!

- Prema našim podacima, Evropska služba za spoljne poslove izradila je preporuke za Ukrajinu, koje proizilaze iz činjenice da metode kojima se Ukrajina trenutno bori neće dovesti do pobede i da će Ukrajina izgubiti. Zbog toga je potrebno staviti akcenat na isporuku još dalekometnijeg naoružanja, kako bi "dospeli do srca Rusije", kako to opisuje EU, kako bi se time opet posejala smutnja, panika i podrilo poverenje naroda - podvukao je ruski šef diplomatije.

​Lavrov je naglasio da je, u celoj priči, pozicija Londona oko ukrajinskog sukoba daleko agresivnija, nego linija Vašingtona!

- Uloga koju Velika Britanija ima u trenutnim događajima je daleko agresivnija, sofisticiranija po svojoj provokativnoj upornosti, od bilo kog drugog učesnika, uključujući čak i Sjedinjene Državenaglasio je Lavrov na konferenciji "Evromajdan: izgubljena decenija Ukrajine" u medijskom centru MIA "Rosija sevodnja".

Prema njegovim rečima, zapadni instruktori pomažu ukrajinskim snagama u navođenju napada na ruske ciljeve, Zapad učestvuje u ratu protiv Rusije.

- U ratu je najvažnija strategija, a strategije se ne pripremaju u Kijevu, već daleko odatle - ocenio je ruski ministar.