18.02.2024.

06:18

Foto: Shutterstock

Planeta

Ovo se nije desilo u istoriji! Tramp Amerima saopštio najgore, ovo je promena koje su se svi pribojavali!

- Ako se ovo krivično gonjenje nastavi, niko neće hteti da posluje u Sjedinjenim Državama, a mi ćemo postati zemlja trećeg sveta. U stvari, na mnogo načina smo to već postali - pogledajte samo našu južnu granicu - rekao je Tramp u govoru na mitingu pred svojim pristalicama u Mičigenu.

Ranije je Tramp rekao da će se žaliti na odluku njujorškog suda koji ga je proglasio krivim u građanskoj parnici za prevaru u proceni imovine Trampove organizacije.

Državni tužilac Njujorka Leticija Džejms ranije je rekla da je Tramp naduvao vrednost svoje imovine tokom desetogodišnjeg perioda za između 812 miliona i 2,2 milijarde dolara. Ona veruje da je Tramp pribegao sličnoj prevari da bi dobio kredite za izgradnju golf odmarališta u Majamiju , hotela u Vašingtonu i hotela u Čikagu .

Džejms je 2022. godine podneo tužbu od 250 miliona dolara protiv Trampa, njegove dece i povezanih kompanija zbog navoda za prevaru i lažno predstavljanje. Državni tužilac je takođe zahtevao da sud zabrani Trampu i njegovoj deci da vode kompanije ili korporacije u Njujorku i apliciraju za kredite finansijskim institucijama u državi na pet godina. Osim toga, Džejms je zatražio od suda da zabrani Trampu i njegovoj povezanoj kompaniji, Trump Organization, da kupuju nekretnine u Njujorku na pet godina.