20.02.2024.

06:15

Foto: Shutterstock

Planeta

Počinje! Putinov naslednik ima strašnu poruku za svet: Uskoro suočavanje sa haosom...

Patrušev je radio zajedno sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u KGB-u u Sankt Peterburgu.

Poznat je po zagovaranju tvrdokorne politike Kremlja i dao je nekoliko intervjua ruskim novinama opravdavajući Putinovu odluku da pokrene napad na Ukrajinu u punom obimu.

Patruševa mnogi analitčari i poznavaoci prilika u Kremlju često proglašavaju kao najverovatnijeg kandidata za naslednika ruskog predsednika.

Patrušev je upozorenje izneo 16. februara u Biškeku, glavnom gradu Kirgistana, tokom sastanka sekretara Saveta bezbednosti o pitanjima Avganistana.

On je optužio Zapad da podstiče sukobe, na primer u Ukrajini, i na Bliskom istoku, kako bi održao svoju globalnu dominaciju, sugerišući da Vašington ima koristi od ovog „haosa“.

- Naš sastanak se odvija u pozadini neviđenog zaoštravanja međunarodne situacije. Razlog za to je želja Zapada da održi svoju dominaciju u svetskim poslovima po svaku cenu - rekao je Patrušev, prenose ruski državni mediji. U isto vreme, Vašington je uveren da je u uslovima opšteg haosa to zgodnije uraditi. Da bi postigli svoje ciljeve, zapadnjaci su spremni na sve - dodao je on. Najupečatljiviji primer je sukob koji je u toku u Ukrajini, kroz čije ruke je globalni Zapad želeo da nanese strateški poraz Rusiji - naveo je Petrušev.