20.02.2024.

13:30

Foto: Reuters

Planeta

(VIDEO) Hitno! Rusi probili front! Snage Kremlja pregazile ukrajinske položaje! Neprijatelj izbačen iz poslednjih zauzetih uporišta!

Ruski tenkovi, artiljerija i avioni napali su mesta Robotine i Verbove, sela koja su ukrajinske snage zauzele u junu 2023. i koja od tada kontrolišu.

- Snage Kremlja koje su napale zapadnu i južnu periferiju Robotina pregazile su ukrajinske položaje fronta, napredovale kilometar i zauzele nekoliko ukrajinskih utvrđenja. Paralelne jurišne kolone koje su napadale sa juga i zapada pogodile su ukrajinske položaje oko sela Verbove, zauzimajući borbene položaje i odbijajući naknadni kontranapad kijevskih snaga - objavili su proruski vojni blogeri.

Nepotvrđeni izveštaji kažu da su snage Kremlja napredovale između 700-1.500 metara na frontu širokom oko 1.000 kilometara.

Ruske snage stacionirane u regionu Zaporožja prošle subote su se prebacile iz defanzivnih položaja u ofanzivu. Ukrajinska vojska saopštila je u ponedeljak da su ruske trupe u nedelju 10 puta napale Robotinu i Verbov, ali da nijedan od tih napada nije bio uspešan.

Proruski kanal na Telegramu „Za VDV“ tvrdio je da su ukrajinske snage u Robotinu „pola opkoljene“.

Ukrajinski izvori su potvrdili da je bilo velikih sukoba između ukrajinskih i ruskih vojnika, ali nisu rekli ništa o ruskim dobicima.