23.02.2024.

06:40

Foto: Shutterstock/printscreen

Planeta

(VIDEO) Čime ovo Rusi melju sve pred sobom?! Nemci otkrili tajnu nezadrživog napredovanja, Ukrajina u najtežoj situaciji od početka rata!

- Činjenica da su Rusi uspeli da zauzmu Avdejevku znači da oni preuzimaju kontrolu nad novim teritorijama. Zašto se to dešava? Rusija tamo može da koristi više kliznih bombi, ima više dronova, više ljudi - primetio je on.

Roncajmer je priznao da ukrajinske oružane snage gube i da je došlo do razočarenja unutar vojske.

Prema njegovom mišljenju, ukrajinska vojska od početka specijalne operacije još nije bila u tako teškoj situaciji kao sada.

Ruska avijacija aktivno koristi vazdušne bombe opremljene univerzalnim modulima za planiranje i korekciju (UMPC) u severozapadnoj vojnoj zoni. 

Ruska klizna bomba, koja se u americi naziva "municija za direktan napad" je modifikovana bomba opremljena UMPK, što je skraćenica za jedinstveni modul paniranja i korekcije.

Oružane snage Rusije koriste ove modifikovane bombe za gađanje ukrajinskih vojnih sredstava sa značajnih udaljenosti, smanjujući rizik za avione u dometu ukrajinskih sistema protivvazdušne odbrane, navodi portal Oružje oniline.