22.02.2024.

10:20

Foto: Shutterstock/AP

Planeta

Uzbuna! Ukrajina dovukla 114.000 udarnih snaga na granicu! Vojska Belorusije saopštila alarmantne vesti!

- Danas ima oko 112-114 hiljada ljudi ove grupe. Od toga je nešto više ili manje od 17 hiljada uključeno u direktnu zaštitu ukrajinsko-beloruske granice - rekao je on.

Istovremeno, napomenuo je ministar, ova situacija ne zahteva gomilanje dodatnih vojnih snaga Belorusije na granici sa Ukrajinom.

Podsetimo u u beloruskom okrugu Leljčicki, na granici sa Ukrajinom, ranije je uveden režim protivterorističke operacije, izvestile su novine "Svetlaje žicjo".

Napominje se da se od stanovništva tog područja traži da ostane smireno i da sluša naređenja policajaca. List, međutim, ne navodi razloge za uvođenje ovog režima, niti koliko će on trajati.

Ministarstvo odbrane Belorusije saopštilo da je u februaru ove godine belorusko-ukrajinska granica dodatno zaštićena vojnim snagama za specijalne operacije, koje sarađuju sa graničnom službom i jedinicama Ministarstva unutrašnjih poslova Belorusije, vladinim agencijama i policijom.

Nakon početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, situacija na belorusko-ukrajinskoj granici se zakomplikovala i beloruski graničari su redovno izveštavali o provokacijama iz susedne države, preneo je "Sputnjik".