22.02.2024.

10:50

Foto: Foto: Shutterstock, Printscreen, AP

Planeta

(VIDEO) Šok u Ukrajini! Šta ovo Rusi nose na glavama?! Supervojnici zbog novog izuma gaze sve pred sobom!

„Kompleks za stimulaciju bioritma uspešno se koristi za rehabilitaciju vojnog osoblja, uključujući i zonu Specijalne vojne operacije. Uređaj omogućava u 20-minutnoj sesiji da se postigne duboko opuštanje tela, uporedivo do 4-6 sati sna“, kaže se u poruci.

Oni takođe navode da uređaj, koristeći programabilne svetlosne i zvučne efekte, normalizuje emocionalno stanje osobe tokom profesionalnog preopterećenja. Takođe ublažava nervnu napetost i umor, povećava otpornost na stres, sprečava umor, povećava vitalnost i performanse.

 
$bp("Brid_08594672", {"id":"34926","width":"16","height":"9","video":"1563115"});

Kompleks, koji su kreirali inženjeri iz Nižnjeg Novgorodskog istraživačko-proizvodnog preduzeća Polet, sastoji se od maske sa ugrađenim ekranom koji prenosi svetlosne signale, slušalica i kontrolne table za regulisanje vremena i intenziteta procedure.

- U početku je kompleks bio razvijen za vojne pilote, ali je oprema postala sve više korišćena. Na primer, sada "Ritam-let" aktivno koristi vojska, uključujući i zonu Specijalne vojne operacije. Upotreba uređaja pomaže specijalisti proširuju svoje sposobnosti da povećaju performanse osoblja i priviknu se na stresne situacije i stimulaciju odbrambenih mehanizama organizma - citira državna korporacija reči generalnog direktora kompanije Alekseja Komjakova.

Uređaj je predstavljen među ostalim ruskim proizvodima za potrebe Specijalne vojne operacije na štandu Nižegorodske oblasti na međunarodnoj izložbi i forumu „Rusija“.