23.02.2024.

16:37

Foto: Telegram/pritnscreen

Planeta

"Čečeni su spremni, čekamo naredbu"! Kadirov otkrio detalje sastanka sa Putinom

- Danas sam se u Moskvi sastao sa glavnokomandujućim, predsednikom Rusije Vladimirom Vladimirovičem Putinom. Šef države se interesovao za društveno-ekonomsku situaciju u Čečenskoj Republici, za razvojne planove regiona za 2024. godinu - napisao je Kadirov. .

- Informisao sam ga o najvažnijim oblastima razvoja republike koje zahtevaju pažnju i učešće savezne vlade... Kao i uvek, Vladimir Vladimirovič nijednu temu nije ostavio bez pažnje. Svaki takav sastanak se odvija uz potpuno uranjanje našeg predsednika. u procesima unutar Čečenske Republike i završava se donošenjem uravnoteženih i promišljenih odluka - dodao je on.

On tvrdi da je Putina obavestio o borbenom statusu jedinica u zoni „specijalnih vojnih operacija“, odnosno o uslovima službe, borbenom statusu jedinica u zoni na frontu. Spomenuo sam mu i punu spremnost rezervnih (čečenskih) trupa da u svakom trenutku po prvom naređenju pređu u zonu ’specijalnih operacija’“, istakao je on.

On je zahvalio Putinu na "oduzetom vremenu"

- Vladimir Vladimirovič visoko ceni dostignuća čečenskih boraca i njihov doprinos tokom „specijalne vojne operacije“ i zamolio me je da prenesem njegove reči zahvalnosti, iskrene čestitke i najbolje želje u vezi sa Danom branilaca otadžbine. – rekao je Kadirov.

Prema rečima čečenskog lidera, svaki susret sa Putinom je plodonosan, a na osnovu njegovih rezultata donose se odluke važne za razvoj Čečenije. .

- Zahvaljujem Vladimiru Vladimiroviču na izdvojenom vremenu, apsolutnoj podršci i svim pokrenutim pitanjima, kao i rečima zahvalnosti upućenim borcima i celom čečenskom narodu. Ovako osetljiva pažnja predsednika Rusije izaziva poštovanje i osećaj ponosa za naše velika Rusija - zaključio je Kadirov.