26.02.2024.

05:45

Foto: Shutterstock, EPA, Reuters

Planeta

Gori Kijev, kakva izdaja! Uzeli tajne planove i doneli Putinu pravo na noge! Zelenski kipti od besa: Zbog curenja informacija...

- Štab vrhovnog komandanta je prilično širok, tu je prisutna komanda pojedinim pravcima. Štab je prilično širok. Ima i nekih naših partnera koji, da bi nam obezbedili oružja, znaju neke od pravaca naših akcija. Moraju da znaju, jer neće dodeliti odgovarajući paket. A kada je toliko ljudi upoznato sa našim planovima, neprijatelj ima više detalja - rekao je Zelenski tokom konferencija za štampu, koja je emitovana na sveukrajinskom teletonu.

On, međutim, nije precizirao za koga tačno sumnja da je preneo podatke.

Odgovarajući na pitanje da li Kijev sprema kontraofanzivu, Zelenski je rekao da će „zbog curenja informacija biti pripremljeno nekoliko planova“.

Zelenski je ranije rekao da je Rusija imala plan za ukrajinsku kontraofanzivu i pre nego što je počela.

Ukrajinska kontraofanziva 2023. počela je 4. juna, a tri meseca kasnije ruski predsednik Vladimir Putin je izjavio: „kontraofanziva“ ne samo da je zaustavljena, već je „neuspeh“. Početkom decembra pokušaji napada koštali su Kijev gubitka od više od 125 hiljada ubijenih i ranjenih vojnika.