27.02.2024.

13:12

Foto: Reuters

Planeta

Američka vojska objavila "Rusku taktiku" na 280 strana! Šokantni dokument osvanuo pred dolazak "vojske robota"

Dokument, koji ima 280 stranica, distribuira se sa natpisom "Poznajete li svog neprijatelja", a dostupan je na sajtu američkih kopnenih snaga. U dokumentu se govori o "ruskoj taktici za upotrebu u vojnoj obuci, profesionalnoj obuci i razvoju liderstva", prenosi TASS .

Navodno se vojna doktrina Rusije ocenjuje "sa akcentom na kopnene snage i taktičke operacije u ofanzivnim, odbrambenim i srodnim oblastima". Rečeno je da je izveštaj "osnova za razumevanje kako ruske kopnene snage deluju u taktičkim operacijama".

Prema rečima autora, izveštaj otkriva "ruske taktičke koncepte" koji se koriste "u obuci i vežbama, uglavnom za vojne operacije velikih razmera".

Informer

Ruska vojska na frontu

Međutim, kako su priznali autori izveštaja, on ne odražava metode borbenih dejstava ruskih trupa tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini. Autori su objasnili da će biti potrebno neko vreme da se proceni uticaj SVO.

U septembru su objavljeni materijali o potencijalu i izgledima američke vojske u budućnosti, a još se navodi kako SAD planiraju da izgrade "vojsku robota", maksimalno optremljenu bespilotnim letelicama i bespilotnim vozilima.