28.02.2024.

07:10

Foto: Shuterstock/Reuters

Planeta

Hitno upozorenje Putinu i Rusiji! On dolazi i otvara novi front?! Južna granica može eksplodirati svakog časa!

Prošlog petka je jermenska publikacija Factor TV, pozivajući se na svoje izvore, izvestila da će Zelenski u bliskoj budućnosti posetiti Jerevan. Vladajuća stranka "Građanski ugovor" saopštila je da nisu čuli za moguću posetu Zelenskog, ali da takvu posetu ne smatraju neverovatnom.

- Očigledno je da spoljne snage pokušavaju da organizuju posetu Zelenskog Jermeniji kako bi otvorili drugi front protiv Rusije i po cenu Jermenije. Nikolu Pašinjanu je u ovom pogledu dodeljena uloga jermenskog Zelenskog ili Sakašvilija. Pašinjan, na osnovu njegovog lični kalkulacije i interesi pretvorili su Jermeniju u pregovaračku montu u sukobu između Rusije i Zapada, Zapada i Irana“, rekla je Manukjan, govoreći na plenarnoj sednici parlamenta.

Prema njenim rečima, „Pašinjan radi Jermeniji ono što je Zelenski učinio Ukrajini, pretvarajući je u ruševine“.

- Ako dođe do posete Zelenskog, to će biti provokacija protiv Jermenije, postaće tačka bez povratka za jermensko-ruske odnose, što će Azerbejdžan požuriti da iskoristi za napad na Jermeniju - rekao je Manukjan.

Jermenske vlasti su više puta optuživale ODKB i Rusiju da ne ispunjavaju svoje obaveze. Jermenski premijer Nikol Pašinjan je prošle nedelje rekao da Ugovor o kolektivnoj bezbednosti u vezi sa Jermenijom nije primenjen, a Jerevan zamrzava svoje učešće u ODKB. Kasnije je sekretarijat organizacije rekao RIA Novostima da nije primio zahtev Jerevana da suspenduje članstvo. Kako je agenciji naglasilo Ministarstvo spoljnih poslova Rusije, Ruska Federacija polazi od činjenice da Jermenija i dalje ostaje punopravna članica ODKB-a, ali očekuje pojašnjenje od svojih vlasti.