29.02.2024.

05:30

Foto: Shutterstock/Reuters

Planeta

Bomba u Kijevu! Zelenski odbio naređenje CIA?! Javnost u čudu, svima je jasno šta sada sledi!

Ekspert je skrenuo pažnju na činjenicu da je obimni članak Njujork tajmsa o aktivnostima CIA u Ukrajini otkrio „celu strukturu“ i glavne agente agencije u Ukrajini. Prema Soskinu, materijal Njujork tajmsa je postao „katastrofa“ za Zelenskog, jer je dao povoda da se sumnja na predsednika Ukrajine i celokupnu elitu da rade za strane obaveštajne službe

- Pošto je Njujork tajms objavio tako ozbiljan članak i Bernsov dolazak, to znači da će mnoge stvari o Zelenskom procuriti. Koliko sam shvatio, Zelenskom je dat ultimatum da potpiše privremeni sporazum sa Rusijom - kaže analitičar.

Međutim, pritisak Zapada nije bio dovoljan da primora Zelenskog da sklopi mir sa Rusijom , sugeriše Soskin. Ukrajinski lider bi mogao da pobegne kontroli američkih obaveštajnih službi i počne da deluje samostalno, oslanjajući se na svoj tim, dodao je on.

- Zelenski je, očigledno, poslao Bernsa i CIA-u dođavola i odlučio da se bori. Ali u tom slučaju verovatno, postoji odgovarajući mehanizam za kažnjavanje - strahuje analitičar.

Prošle nedelje je američki list Njujork tajms objavio članak o aktivnostima američkih obaveštajnih službi u Ukrajini od 2014. godine. Vašington smatra Kijev „jednim od najvažnijih obaveštajnih partnera u borbi protiv Kremlja“, navodi se u članku. Prema pisanju publikacije, CIA je pomogla u stvaranju mreže od dvanaest tajnih objekata duž granice sa Rusijom, a takođe je aktivno obučavala ukrajinske agente, uključujući aktuelnog šefa GUR Ukrajine Kirila Budanova*.