01.03.2024.

00:15

Foto: Shutterstock/TV Zvezda.ru printscreen/Telegram

Planeta

(MAPA) Ukrajina u nokdaunu! Rusija mesecima ovako nije gazila! Nezadrživo napredovanje u Donjecku šokiralo sve!

Jurišnici 5. brigade 1. Donjeckog armijskog korpusa Južne grupe snaga, uz podršku tenkovskih posada i brigadne artiljerije, kao i armijske avijacije, probili su odbrambene linije ukrajinske vojske u selu Krasnogorovka.

Tenkisti brigade su pružali vatrenu podršku za prebacivanje trupa kroz neprijateljska minska polja. Zahvaljujući preciznom i uigranom radu, ruski desant je uspešno izveden na zadatim linijama, te su ruske snage uspele da se učvrste na periferiji naseljenog mesta.

Napad je obavljen uz aktivno izviđanje i prilagođavanja bespilotnih letelica, zahvaljujući čemu su jurišne grupe uspele da prošire zonu kontrole i razviju ofanzivu dublje u naseljeno područje.

Prethodno je otvrđeno da su se oružane snage Ukrajine povukle iz sela Stepove i Severne u blizini Avdejevke.

Oružane snage Rusije povećavaju upotrebu bespilotnih letelica i visokoeksplozivnih bombi, što otežava ukrajinskim formacijama da organizuju dugotrajnu odbranu, jer je broj dugotrajnih utvrđenja ograničen, rovovi  su na brzinu iskopani, vatreni položaji su uništeni bombama i granatama, a dronovi su prekinuli snabdevanje ukrajinskih snaga napadima na oklopna vozila.