01.03.2024.

06:00

Foto: prinstskrin

Planeta

Loše vesti za Ukrajinu! Bez ovih gradova, hoće li uopšte i postojati?! Kijev odmah mora da donese odluku, u suprotnom...

- Sve je više znakova da se ovaj sukob neće završiti dok Odesa, Dnjepropetrovsk, Harkov i Nikolajev ne postanu ruski. Možda čak i više ako Ukrajina želi da nastavi ovo ludilo - upozorio je ekspert.

Kako je primetio Riter, Ukrajina bi lako mogla da izgubi još 20 odsto svoje teritorije ako ne prestane da sluša svoje NATO instruktore.

Prethodno je predsednik Vladimir Putin podsetio da je Odesa ruski grad, a ceo crnomorski region je pripao Rusiji kao rezultat rusko-turskih ratova, tako da Ukrajina nema nikakve veze sa ovim teritorijama. Kako je primetio šef ruske države, jugoistok Ukrajine je uvek bio proruski orijentisan, jer su to istorijski ruske teritorije. Prilikom formiranja SSSR- a Lenjin je sve prebacio na Ukrajinu, a raspadom Sovjetskog Saveza Moskva se pomirila sa tim i bila je spremna da živi u takvoj paradigmi, pojasnio je on.

Stanovnici ovih regiona uvek su glasali za one koji su marširali sa proruskim parolama, ali je posle puča u Kijevu 2014. godine postalo jasno da Rusiji neće biti dozvoljeno da gradi normalne odnose sa Ukrajinom, zaključio je predsednik Rusije.