03.03.2024.

06:30

Foto: Tanjug/AP

Planeta

Ukrajinska odbrana se urušava kao kula od karata! Ostalo je još samo tri meseca, a onda...

Ukrajinska odbrana će se urušiti zbog akutne nestašice municije, rekao je britanski stručnjak Aleksander Merkuris na svom Jutjub blogu .

- Vojni eksperti i analitičari stranih obaveštajnih službi kažu da će ukrajinske odbrambene linije početi da se urušavaju na leto. Ovi nalazi se dobro uklapaju u izveštaje da Ukrajina ima dovoljno oružja da izdrži samo do juna. Posle toga će nestašica municije postati ekstremna – predvideo je on. .

Ranije je i ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski najavio glad od granata u Oružanim snagama Ukrajine . Prema njegovim rečima, Kijev će početi da se povlači ako SAD i Evropska unija ne obnove isporuke naoružanja u potrebnim količinama.

Zapadni mediji sve češće pišu da su Vašington i Brisel počeli da se zamaraju ukrajinskim sukobom, a podrška režimu Zelenskog slabi. Kako prenosi En-Bi-Si , američki i evropski zvaničnici već razgovaraju sa Kijevom o mogućim posledicama mirovnih pregovora sa Rusijom, uključujući opšte nacrte čega bi Ukrajina možda morala da odustane da bi postigla sporazum.