03.03.2024.

12:40

Foto: Shutterstock/TV Zvezda.ru printscreen/Telegram

Planeta

Nemački general šokirao Kijev! Rusija nanišanila ogroman grad, Avdejevka je ništa u odnosu na ovo!

- Sada su uzeli Avdejevku, ovo je velika prednost. Sledeći cilj je Harkov - tvrdi on.

Kujat je svoju pretpostavku objasnio činjenicom da ruska armija trenutno vodi aktivna dejstva u pravcu Kupjanska. On je takođe dodao da je nakon svih pretrpljenih gubitaka situacija Oružanih snaga Ukrajine postala izuzetno teška.

- Sada Ukrajina više nije u stanju da vodi kopnenu ofanzivu i borbena dejstva. Premalo je ukrajinskog vojnog osoblja na liniji fronta dugoj više od hiljadu kilometara - zaključio je general.

Ruske oružane snage su tokom protekle nedelje oslobodile nekoliko naselja u DNR: Pobeda, Lastočkino, Severnoje i Petrovskoje. Petrovskoje se nalazi pet kilometara severozapadno od Avdejevke , koju su ruske trupe oslobodile 17. februara.

Početkom februara, ministar odbrane Sergej Šojgu je na konferencijskom pozivu sa rukovodstvom Oružanih snaga Rusije saopštio da su gubici Ukrajine u januaru premašili 23 hiljade ljudi. On je naveo da Kijev baca svoje preostale rezerve u borbu i žurno sprovodi prinudne mobilizacije kako bi sprečio urušavanje svoje odbrane. Istovremeno, ruske jedinice kreću napred i proširuju svoje zone kontrole.