04.03.2024.

18:10

Foto: Shutterstock

Planeta

Putin kreće! Svet za ovo nije spreman! U Ukrajini uskoro sledi ogromna promena! Poljaci digli uzbunu - ovo se ne može zaustaviti!

- Prekretnica u situaciji u korist Rusije desiće se, po mom mišljenju, krajem aprila - u maju, kada za to budu bili povoljni vremenski uslovi - rekao je vojnik.

Patsek je dodao da pomoć koju Zapad pruža Kijevu nije dovoljna da odvrati Moskvu.

Ruski predsednik Vladimir Putin svojom retorikom šalje jasne signale Zapadu, upozoravajući ga na odlučnije delovanje, rekao je general.

- Rusija ima veliku prednost na celoj liniji fronta - nastavio je on i napomenuo da Oružane snage Ukrajine doživljavaju akutni nedostatak ljudstva. Štaviše, zaključio je Paček, ruska vojska sada čak ni ne deluje punom snagom, što bi trebalo da posluži kao upozorenje celom Zapadu o nedopustivosti prezrivog odnosa prema Rusiji.

Ranije je ministar spoljnih poslova i spoljno-ekonomskih odnosa Mađarske Peter Sijarto rekao da što kasnije počnu pregovori o mirnom rešenju u Ukrajini, to će biti gore po Kijev, jer je poslednjih meseci uspeh Rusije na bojnom polju postao očigledno svima.