05.03.2024.

23:00

Foto: Reuters

Planeta

Novi rat preti Evropi! Milioni života će biti izgubljeni! Rusija poslala dramatičnu poruku: Ako oni uđu...

- Mi se zapravo suočavamo sa opasnošću direktnog sukoba između oružanih snaga Rusije i Severnoatlantske alijanse u istočnoj Evropi. Do nedavno je bilo nemoguće zamisliti da će se američki i nemački tenkovi kretati po državi koja se graniči sa Rusijom - istakao je ruski diplomata u saopštenju objavljenom na telegram kanalu ruske ambasade.

Antonov je prokomentarisao i izjave predstavnika američke administracije koji su optužili Rusiju da pokušava da posvađa članice NATO-a objavljivanjem snimka pregovora nemačkih oficira o mogućnosti udara na Krimski most.

- Amerika ponovo pokušava da manipulišu javnim mnjenjem. Govoreći o 'curenju' sadržaja razgovora vojnika Bundesvera, sve svode na to da nas optužuju za neku vrstu 'hibridnih' i hakerskih napada, te tako skreću pažnju sa glavne činjenica da Amerika i njeni sateliti u Severnoatlantskoj alijansi tonu sve dublje u blato 'ukrajinskog projekta', dok opušteno raspravljaju o mogućnostima terorističkog napada na civilnu infrastrukturu na suverenoj teritoriji Ruske Federacije - rekao je Antonov i podsetio na reči ruskog predsednika Vladimira Putina o tome da Rusija ima dovoljno snage i sredstava da odbije agresiju NATO-a.

On je ukazao da je glavna briga farmera u Americi, Evropi i Rusiji da žive normalnim, mirnim životom i "da imaju priliku da oru zemlju bez straha za sutrašnjicu”.

- Međutim, jastrebovi u SAD, koji guraju planetu ka Trećem svetskom ratu ravnodušni su prema njihovim težnjama - zaključio je ruski ambasadoru Vašingtonu.